Om mig

Jag heter Susanne Ljungsberg och år 1998 startade jag en enskild firma – Hälsomassagen. Jag har sedan starten varit verksam i både Nossebro och Vara. Numera finner du mig i Grästorp.

Några milstolpar i min utveckling:

Massageterapeut

Det hela startade med en helgkurs i Talktil massage på Vara folkhögskola. Redan här kände jag att detta var något jag ville fortsätta med, det är en fin känsla att få ge en annan människa en stunds total avkoppling. Det var just den här känslan som fick mig att söka till Kroppsterapiskolan i Linköping. Det var en omfattande utbildning med 240 timmar förlagda på skolan och 100 timmar ute på olika företag. De följande åren arbetade jag med massagen men hade funderingar på att utbilda mig till både naprapat, osteopat och sjukgymnast.

Friskvårdskonsulent

Det slutliga valet blev en tvåårig KY – utbildning i Hälsa, Friskvård och Hälsovägledning. Efter den kunde jag titulera mig friskvårdskonsulent. Jag har tidigare arbetat som undersköterska i 25 år och i och med den här utbildningen förflyttades fokus från att se det sjuka till att istället fokusera på det friska – Hälsopromotion.

KINOpraktik

Under våren 2010 påbörjade jag min resa inom KINOpraktiken, en resa som redan gett mig många aha-upplevelser. Detta är en utbildning som är uppdelad i många olika steg och den har lett mig fram till ett helt nytt sätt att tänka kring hur kroppen fungerar. Med den här tekniken upplever jag att resultaten blir bättre och mer långvariga.

Fysiskt aktiv

Motion är en betydelsefull del i mitt liv. Jag har alltid varit en aktiv person och tänker att vardagsmotionen är viktig för människans välbefinnande. Idag tränar jag yoga, främst Ashtangayoga, för att hålla mig i form. Den ger mig mycket styrka, både fysiskt och mentalt. Jag ser yogan som en viktig energikälla för att jag ska kunna göra ett bra jobb som terapeut.